MTB van Vlaanderen

MTB van Vlaanderen trekt in 2023 naar Oudenaarde

Nieuwe wedstrijdformule in het hart van de Vlaamse Ardennen.

Een nieuwe datum en een nieuwe locatie, dat is wat 2023 voor Mountainbike van Vlaanderen brengt. Van 7 tot en met 9 juli genieten recreatieve en competitieve mountainbikers drie dagen lang vanuit Oudenaarde van de allermooiste singletracks van de Vlaamse Ardennen. De MTB van Vlaanderen lanceert een nieuw wedstrijdconcept waarbij deelnemers op diverse stroken voor de beste tijd strijden.

Vanuit start- en aankomstplaats Oudenaarde krijgen liefhebbers van de mountainbikesport van 7 tot en met 9 juli de kans om op enkele van de meest iconische hellingen en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen het beste van zichzelf te geven. Tijdens dit driedaags evenement bestormen renners en rensters onder andere de Koppenberg, Paterberg en Oude Kwaremont. Naast de klassiekers uit het voorjaar ontdekken de deelnemers ook unieke stroken zoals het Leo Pironpad en de Ijskelder, mythische passages waar menig mountainbiker zijn of haar technische kunde op de proef kan stellen.

NIEUW CONCEPT

Van 7 tot en met 9 juli zal een wedstrijdklassement opgemaakt worden op basis van verschillende gechronometreerde stroken. Deelnemers krijgen de kans om gedurende drie dagen plezier en competitie af te wisselen. Zo zullen renners en rensters op zo’n vijftien segmenten, een afgebakende strook op het parcours, kunnen racen tegen de tijd. Op vrijdag nemen de deelnemers het per vier tegen elkaar op, waarbij ze op ieder segment tegen een nieuwe renner of renster uitkomen. De totaaltijd over alle segmenten heen bepaalt de eindtijd van de deelnemers.

MEER DAN MOUNTAINBIKEN

Naast het sportieve luik staan gezelligheid en sfeer voorop tijdens deze driedaagse. Deelnemers aan dit evenement kunnen volledig gratis met een tent kamperen op de eventsite, vlakbij de start en aankomst. In het gezellige wedstrijddorp zorgen de pastabar (zaterdag) en het pannenkoekenbuffet (zondag) voor de nodige aanvulling van de reserves van deelnemers en toeschouwers. De MTB van Vlaanderen is een feest voor iedere liefhebber van de mountainbikesport.

PRAKTISCHE INFO

Datum: 7-8-9 juli 2023
Locatie: Koppenberg, Melden (Oudenaarde)
Deelnamepakket:

  • Op pad langs de leukste singletracks in de mooiste fietsregio van Vlaanderen
  • Startpakket met gepersonaliseerd stuurbord, parcoursstickers en heel wat leuke goodies
  • Tijdsregistratie op diverse stroken
  • Uitgebreide bevoorradingen
  • Post ride beleving met food, drinks en sfeer in de riders village

Post a Comment