Image Alt
Events

Zaterdag 24 augustus 2019

eMTB wedstrijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een e-bikewedstrijd? Jawel! Wij organiseren één van de manches van de eMTB Challenge 2019, een initiatief van de Belgische Motorrijdersbond FMB/BMB. Met een aparte wedstrijd die is voorbehouden voor elektrisch ondersteunde mountainbikes horen wij bij de pioniers in Vlaanderen. De wedstrijd vindt plaats op een uitdagend parcours op maat van e-bikes in de Hotond Arena, de put in de schaduw van de Hotondmolen die jaren terug het vaste decor was van motorcrosswedstrijden en tegenwoordig gekend is van de GP Mario De Clercq in het veldrijden.

De wedstrijd vindt plaats volgens het eliminatorprincipe: na een tijdrit over één ronde bepalen de kwalificatiewedstrijden of u doorgaat naar de troosting of naar de halve finales waarin u een gooi kan doen naar een finaleplaats. Voor deelnemers met een speed pedelec (+25 km/u – ongelimiteerd) wordt na de tijdrit een wedstrijd over dertig minuten voorzien. Spektakel gegarandeerd: korte explosieve wedstrijden, steile beklimmingen die u met een gewone fiets niet zou kunnen bedwingen, technisch bochtenwerk en enkele haalbare obstakels: we laten u het beste uit uzelf én uw e-bike halen!

Inbegrepen in uw startpakket zijn niet alleen een stuurbord dat u mag houden als souvenir en de verzekering, maar onder meer ook een gratis T-shirt van het trendy merk 100%! Ook de toeschouwers worden verwend: de deelnemers kunnen op het overzichtelijke parcours het hele rondje gevolgd worden vanop ons gezellig terras. Bovendien zullen er meer dan waarschijnlijk ook verschillende bekende namen uit de motorcross, het mountainbiken en/of het veldrijden aan de start staan!
 
 

Programma (onder voorbehoud)

17u00: Individuele tijdrit (1 ronde), start om de halve minuut – alle deelnemers
17u30: Wedstrijd 30 minuten – categorie +25 km/u – ongelimiteerd
18u15: Kwalificaties (2 ronden) – categorie -25 km/u
19u00: Halve finales (2 ronden) – gekwalificeerde deelnemers -25 km/u
19u30: Troosting (3 ronden) – in de kwalificaties uitgeschakelde deelnemers -25 km/u
20u00: Kleine finale (3 ronden) – verliezende deelnemers halve finales -25 km/u
20u30: Finale (3 ronden) – winnende deelnemers halve finale -25 km/u
21u00: Podiumhuldiging

 

      
Locatie: Hotond Arena
Datum: Zaterdag 24 augustus 2019
Start: 17u
Categorieën: -25 km/u en +25 km/u (speed pedelec)
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen