Image Alt
Events

Zaterdag 21 augustus 2021

Ethias ‘Hell of Flanders’ gravel ride

 

Gloednieuw op ons programma voor 2021: de Ethias ‘Hell of Flanders’ Gravel Ride. Laat op zaterdag 21 augustus de duivel in u los op de gravelwegen, boerenslagen, bospaden én de iconische kasseistroken van de Vlaamse Ardennen op een parcours van 91 of 58 kilometer.

De Rampe: bestaat er een betere starthelling voor een gravelrit door ‘de Hel van Vlaanderen’? We dachten het niet! Na de weinig bekende kasseiklim wachten ook zijn twee iconische broers op uw pad: de Oude Kwaremont en de Paterberg. Een pittige begin van uw ‘tochtje’ door de Hel, want bovenop de Paterberg hebt u nog maar tien kilometer in de benen! En niet veel verder is ook de Koppenberg al aan de beurt!

Maar uiteraard is de Hell of Flanders Gravel Ride veel meer dan enkel bekende kasseihellingen. De lange offroadpassages tussenin persen beetje bij beetje de energie uit uw benen. Tussendoor kan u wel genieten van de indrukwekkende panorama’s en pittoreske dorpjes die de Vlaamse Ardennen zo typeren. Zulzeke, Etikhove, Mater, Sint-Kornelis-Horebeke: het zijn de Vlaamse Ardennen op hun best.

Deelnemers die kiezen voor de tocht van 58 kilometer missen een lus die onder meer over de Eikenberg, de kasseien van Mater en de Haaghoek trekt, met lange gravel- en boerenwegen daartussenin. Maar eenmaal de passage doorheen het Muziekbos de finale inluidt, komen beide afstanden weer samen. Wees voorzichtig met uw krachten, want op de lange heuvelrug van de Kruisberg en Hotondberg wordt het vagevuur definitief ingeruild voor de diepste krochten van de hel. Al die hoogtemeters, die krijgt u niet zomaar!

Ruikt u de ‘après’ al? Nog even geduld, want branden zullen uw kuiten na een blitzbezoekje aan Henegouwen een laatste keer op de paden van het Kluisbos. Voor u over de finishlijn in het Mountainbike van Vlaanderen-dorp rijdt, kan u eerst nog een schietgebedje doen in het kappelletje van Jan De Lichte. U heeft uw helletocht overleefd!

 

Opgelet: iedere deelnemer dient verplicht over een GPS-toestel te beschikken. Wij verdelen in de week voor de organisatie de GPX-tracks. Er is voor de Ethias ‘Hell of Flanders’ Gravel Ride geen bepijling voorzien! Er wordt gestart in groep, maar er is geen tijdsregistratie. Iedereen rijdt op eigen tempo.

 

 

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zaterdag 21 augustus 2021
Start: 9u30
Afstand: 61 of 93 km
Adres: Knoktstraat, 9690 Kluisbergen