Image Alt
Events

Zondag 22 augustus 2021

Recreatieve toertocht

Is de driedaagse wedstrijd nog iets te hoog gegrepen voor u? Geen nood: ook in 2021 hebben we onze traditionele toertocht op ons programma gezet. U heeft op zondag 22 augustus de keuze tussen een tocht van 57, 47 en 36 km.

Toertochtrijders werken de lus doorheen de Vlaamse Ardennen af die de wedstrijddeelnemers een dag eerder tweemaal achter de kiezen hebben gestoken. Wie de volledige afstand kiest, heeft aan het eind om en bij de 1200 hoogtemeter in de benen. Kies uw afstand en uw tempo dus goed!

Uw benen wakker schudden, dat doet u op de steile flanken van de Paterberg, iets verderop komt u hopelijk de man met de hamer nog niet tegen op de klim door het Spijkerbos. Na een lange offroadpassage rond het pittoreske Louise Marie wacht een nieuw stuk parcours op en rond Berg Ten Houte, het keerpunt van de dag voor wie de langste afstand doet.

Maar het zwaartepunt, dat ligt in de terugkeer richting Kluisbos. In de private ‘speeltuin’ van ‘Mijnheer Dokteur’ en op de lange klimpartijen op de heuvelrug tussen het Muziekbos en de Hotondberg haalt u uw mountainbikehart helemaal op. Na een laatste stop aan het Hotond Sporthotel volgt de duik doorheen het private Heynsdaeledomein richting Henegouwen, van waaruit we de finale starten doorheen het Kluisbos. Wie heeft nog wat energie in de tank om op de rollercoaster over private bospaden zijn maats uit het wiel te knallen?

Wie kiest voor de 47 km, snijdt de nieuwe lus rondom Berg Ten Houte af, maar neemt wel het bosje van ‘Mijnheer Dokteur’ mee. Deelnemers aan de 36 km komen daar niet langs: zij missen de passages doorheen Louise-Marie, het Muziekbos en Berg Ten Houte. Maar geen nood: ook voor de kortere afstanden blijft nog bijzonder veel lekkers over!

Goed nieuws voor de late beslissers: door een versoepeling van de coronamaatregelen zullen ook daginschrijvingen mogelijk zijn!

 

Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 22 augustus 2021
Start: Van 7u30 tot 12u00
Afstanden: 36, 47 en 57 km
Adres: Knoktstraat, 9690 Kluisbergen