Image Alt
Events

Vrijdag 20 augustus 2021

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 1

Hetzelfde concept als de voorbije jaren, maar dat voor de vierde keer op een totaal vernieuwd parcours: ook in 2021 blijft onze vrijdagrit een opwarmer voor de marathonritten in het weekend. Op de niet-gechronometreerde tussenstukken, vaak op een vrij snel traject, draait u zonder tijdsdruk de benen los. Zo u wil, in het goede gezelschap van uw concullega’s. U heeft op vrijdag net iets meer adem om hen te leren kennen dan tijdens de dagen nadien. Zo wordt losrijden voor uw rit sowieso nog leuker dan het anders is.

In de drie zogenaamde specials onderweg is het wel effe ‘serious business’: u wordt in gang geschoten voor een korte tijdrit (solo’s werken die elk apart af, duo’s per ploeg) op drie explosieve, gechronometreerde stroken. Totaaltijd van die drie specials bepaalt uw uitslag – en dus ook uw startpositie op zaterdag. Het mountainbikegehalte van de specials ligt hoog: van de ‘gooi de keien maar in het rond’-klim van het Leo Pironpad, het lekkers rondom Ladeuze (terug van weggeweest!), tot de lange slotklim richting Hotond Sporthotel.

             
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Vrijdag 20 augustus 2021
Start: 13u-17u30 (starten om de halve minuut)
Afstand: 32 km
Hm: 580 hm
Regels: De som van de drie gechronometreerde specials samen bepaalt de rituitslag. Duo’s werken de tijdrit samen af (per special telt de tijd van de traagste renner van het duo).
Adres: Knoktstraat, 9690 Kluisbergen