Image Alt
Events

Zaterdag 24 augustus 2019

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 2

Bos, véél bos, nog meer bos, en de wereldbekende finalehellingen van de Ronde van Vlaanderen: rit 2 van onze driedaagse wedstrijd is een erg stevige brok. Na het startklimmetje naar het hoogste punt van Oost-Vlaanderen wachten een asfaltafdaling en een lange kiezelklim om veilig uw plaats in het pak in te nemen.

Wie de voorbije twee jaar aan de start stond van de Mountainbike van Vlaanderen, herkent in deze etappe de geest van de vroegere zondagrit, al is het lange vlakke Scheldestuk helemaal geliquideerd. We komen wel weer voorbij aan de Paterberg (dit jaar óp de kasseien), flirten met de Oude Kwaremont op weg naar de ‘oude Oude’ Kwaremont, vooraleer we via de eindeloze Pensemont de bekende speeltuin binnenduiken: het Kluisbos.

Wie er al bij was, weet wat hij hier mag verwachten: steile klimmetjes, vaak op zompige bospaden, en stevige technische passages. Singletracks, enkele worteltapijtjes, een half pipe, een drop en de ‘Bermuda Driehoek’ richting vliegtuigwrak: we proppen het er allemaal weer in. En ‘local’ JP tipte ons nog tal van nieuwe paden om uw melkzuur- en adrenalineniveau verder omhoog te krikken. We waanden ons tijdens onze verkenningen af en toe in de échte Ardennen!

Na de Kluiszone puzzelden we nog een kort maar bijzonder pittig klimmetje (de Muur van Kwaremont, noemen we het zelf) en een extra bospassage in de terugkeer naar het Hotond Sporthotel. Heeft u aan het eind toch nog wat krachten in de benen, dan wacht de fraaie helling doorheen het Scherpenbergbos om de rest van uw groepje de finale tik uit te delen. Nog een rondje rondom de Hotond Arena, en de finishlijn wacht!

Minder kilometers, maar meer hoogtemeters: als u het ons vraagt, is deze rit nog altijd een bijzonder stevige kluif. Krachten bijvullen kan u na afloop tijdens de gratis pastaparty, en wil u de benen nog wat losgewerkt zien, dan kan u (mits beperkte toelage) bij onze masseurs terecht!

 

PROFIEL RIT 2 (per ronde)

 

 

 

 

 

 

 

             
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zaterdag 24 augustus 2019
Start: 10u00
Afstand: 2 x 39 km
Hm: 2 x 960 hm
Regels: Solodeelnemers rijden twee ronden. Deelnemers die als duo zijn ingeschreven, rijden elk één ronde in een estafettesysteem.
Aankomst winnaar: circa 13u00
Podium: 15u00
Tijdslimiet: 16u30
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen